در همين حال امان الله حسيني رئيس صحت محيطي وزارت صحت عامه كشور می گوید: نوشابه هاي انرژي زا به دلیل داشتن مقدار زيادي شكر و كافئين، انرژي کاذب در بدن ايجاد مي کند، اما مصرف زياد آن براي سلامتي انسان مضر بوده و مي تواند سبب افزايش ضربان قلب شود .
وي اضافه نمود: مصرف بالاي نوشابه هاي انرژي زا علاوه بر مشکلات فوق، باعث مختل شدن کار گرده ها و از دست دادن آب بدن شده، چنانچه اگر فردی در حال ورزش کردن باشد، به علت عرق کردن به سادگي دچار كمبود شديد آب بدن مي شود.
به گزارش خبرگزاری آوا، رئيس صحت محيطي خاطرنشان ساخت: کودکان، افرادي که به کافئين حساسيت دارند، مبتلايان به بيماري هاي قلبي عروقي و زنان باردار نبايد از نوشابه هاي انرژي زا استفاده كنند.
همچنین داكتران دندان معتقدند، موادی كه در تركيب اين نوع نوشابه ها به کار گرفته مي شود نه تنها براي سلامت دندان ها بلکه براي سلامت دهان و لثه مضر بوده که منجر به بروز پوکی استخوان و افزایش فشار خون می شود.
این درحالیست که به باور برخي ديگر از محققان، نوشابه های انرژی زا به طور متوسط حاوی 60 تا 80 میلی گرم ماده گياهي کافئین بوده و علاوه بر اينكه ماده مذكور محرک خوبي براي بدن انسان محسوب می شود، چربی سوز مناسبی است که در بیش از 60 گیاه یافت می شود.
قابل تذكر است كه در سال 1994، اولین نوشابه انرژی زای اروپایی، با نام Power Hourse ساخت یک کمپانی اتریشی وارد بازار شد. این نوشابه در بسیاری از کشورها هنوز به فروش می رسد و سپس رقيب ديگر آن Red Bull نيز از همين كشور وارد بازار شد.
بر اساس آخرين تحقيقات، بازار فروش نوشابههای انرژی زا در سال 2010 ميلادي به 10 میلیارد دالر رسيده و حدوداً 65 فیصد از کسانی که از این نوع نوشابهها استفاده میکنند زیر 35 سال سن دارند و البته مردان بیشترین میل را به خرید این نوع نوشابه ها دارند چنانچه 65 فیصد از مردان خریدار این نوشابهها هستند.
منبع: behdashtnews
:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 50
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10